Yangın Bapsı Ne Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına destelı olmakla yan yana oldukça geniş üretilir. İnsanların panik anında çabucak boşaltma olmasını sağlayan bu vaziyet birey kaybı olmaması için önemlidir.
Yangın merdiveni imalatında mutlaka her katta, kendiliğinden kapanabilen yangın bapsı bulundurmak zorunludur.
Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.
02:34 İzmit'te Kocasının Sav Alamadığı Hatun kişi İtfaiye ve Zabıta Ekiplerini Harekete Geçirdi Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir kadının kocası, çav alamadığı eşini uyandırmak bağırsakin itfaiye, sağlık ve kollukçu ekiplerini harekete geçirdi. Balkondan sineeriye giren geniş, uyuyakalan eşini uyandırırken derin bir nefes aldı.
Yangın kapısı nasıl hizmet gestaltlmalıdır? Yangın kapıları prezantabl bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının sorunlevselliğini ve yangın dayanıklılığını yağdırmak muhtevain önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak kontrolör edilmesi, kapının dosdoğru bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sıhhatli bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin haklı olduğunun ve kilit mekanizmasının çallıkıştığının kontrolör edilmesini derunerir. Antrparantez, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve işlemaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Mukannen yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu nutuk konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları terk eylemek baskı ve güvensiz olacağı bâtınin yangın merdiveni kullanımı gereklidir.
Yangına dayanıklı kapıların dirlik kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap kapılar olağan şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu nokta ilenmeşap bapnın yok olması yürekin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını avluımızın önemli bir parçkakımı haline sağlamak sorumluluklarımızdan biridir.
Yangın kapıları periyodik olarak denetçi edilmeli ve falmları sistemli olarak konstrüksiyonlmalıdır. Kapının düzenli çhileışmasını çıkarmak muhtevain menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar deşenlerin durumu denetçi edilmeli ve icabında bakım binalmalıdır.
Göksu Kapı olarak Yangın Bapsı imalat sürecinde en kaliteli mekanizmaları kullanarak kapının monte edilmiş olduğu projeyi güvenli ve sağlamlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.
Yangın Kapıları ısı ve duman sızdırmadığı midein insanların dumandan zehirlenmesine engel olan ivedi yer kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse eksiksiz kalaba olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.
Özellikleri olarak öne çıhun en önemli radde ise acıe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve cam pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kabil kızdırmae dayanıklıdır.
Bir strüktürda veya katlarında kâin her kullanıcı midein, gayrı kullanıcıların yararlanmaında olan odalardan veya mekânlardan aşmak zorunda lafınmaksızın, bir çıkışa veya çışitalara doğrudan ulaşım esenlanması gerekir.
Çıkış mesafelerinin bapdan hileındığı bina kullanma sınıflarında, bir koridor ciğerindeki 2 yangın merdiveni arasındaki mesafe, yağmurlama sistemi sıfır yapılarda koridor uzunluğunun yarısından ve evetğmurlama sistemi olan yapılarda Yangın Çıkış Kapısı ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca gayrimümkün.
Yangın bapsı nedir ve ne hizmete yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini getirmek bağırsakin kullanılan bir bapdır.